Executie instalatii electrice interioare

Execuția instalatiilor electrice interioare este un proces complex și necesită o planificare atentă și expertiză în domeniu pentru a asigura siguranța, fiabilitatea și funcționarea corectă a sistemului electric al unei clădiri. Instalatiile electrice se realizeaza doar cu personal calificat si autorizat ANRE, adica de catre electricieni autorizati ANRE.

Nerespectarea procedurilor tehnice, regulilor de securitate si sanatate in munca, duc la accidente care pot duce chiar la pierderea de vieti omenesti sau distrugeri provocate de incendii.

Instalatii electrice si verificari pram electrician
Infraconstruct - Instalatii electrice

Electricianul autorizat ANRE

Un electrician autorizat ANRE este un profesionist care a obținut autorizarea din partea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) avand dreptul legal de a desfășura activități de proiectare si executie instalațiile electrice.

Autorizatia ANRE este necesară pentru a lucra legal în domeniul instalațiilor electrice și pentru a asigura că lucrările efectuate respectă standardele de siguranță și reglementările legale.

Electrician autorizat ANRE

Infraconstruct - Instalatii electrice interioare - Electrician autorizat ANRE

Instalațiile electrice interioare se referă la rețelele și echipamentele electrice care alimentează dispozitivele și aparatele electrice în interiorul unei clădiri. Aceste instalații sunt esențiale pentru funcționarea corespunzătoare a luminii, a dispozitivelor electronice, a sistemelor de încălzire și răcire și a altor echipamente dintr-o clădire.

Orice instalatie electrica se executa dupa un proiect de executie intocmit de proiectantii de specialitate. Instalatiile electrice de iluminat sunt alimentate de la tablouri de distributie separate de cele care alimenteaza instalatiile electrice de forta . Succesiunea tuturor operatiilor necesare pentru executare unei instalatii electrice formeaza procesul tehnologic de executie al instalatiei respective .

Principalele operatii care trebuiesc executate sunt:

1. Trasareasarea pe tavanul si pe peretii incaperilor a instalatiei electrice, indicate pe planul de executie, saparea santurilor in pereti, a locasurilor pentru doze, dibluri, prize, intreruptoare, si fixarea acestora in montaj aparent sau ingropat;

2. Tragerea conductoarelor in tuburile de protectie, executarea legaturilor intre conductoare si izolarea lor ;

3. Montarea aparatelor de comutare ,a consumatorilor de energie electrica si a tablourilor de distributie;

4.Verificarea instalatiei electrice;

Procesul tehnologic difera de o lucrae la alta si uneori de la un santier la altul , in functie de materialele si utilajele folosite, de specificul cladirilor in care se executa.

Zone acoperite: Prahova, Dambovita, Arges, Bucuresti, Ilfov

Instalatii electrice pentru locuinte

  Daca vorbim despre instalatiile electrice interioare, pentru locuinte, trebuie sa stim ca, fiecare instalatie electrica in parte, trebuie conceputa si proiectata inca de la faza de proiectare a locuintei, in functie de necesitatile noastre. Instalatia electrica trebuie dimensionata corect, in functie de consumatorii pe care ii dorim instalati in noua locuinta. Toate materialele si echipamentele utilizate la executia proiectului, trebuie sa fie in conformitate cu proiectul tehnic, certificate si sa respecte legislatia din Romania. 

electrician Instalatii electrice si verificari pram
Schema electrica monifilara

Schema electrica generala a unui tablou electric, pentru locuinta.

Schema instalatie electrica interioara
Schema de conectare consumatori

Schema electrica generala, pentru conectarea corpurilor de iluminat si prize.

electrician Instalatii electrice si verificari pram
Instalatia de impamantare

Instalatia de protectie a unei locuinte, este obligatorie, pentru evitarea electrocutarii.

Electrician Verificari PRAM
Masuratori/Verificari electrice

Inainte de punerea in functiune , dar si periodic, instalatiile electrice trebuiesc testate.

Oferim cele mai bune servicii de instalatii electrice

Specialistii Infraconstruct, va asteapta sa apelati la serviciile noastre!

Infraconstruct.net

Serviciile noastre

Oferim servicii profesionale de instalatii electrice interioare pentru constructii, cu personal calificat, electricieni autorizati ANRE.

Instalatii in constructii

De la faza de proiectare si pana la punerea in functiune, oferim servicii complete, pentru realizarea proiectului dumneavoastra.

Sisteme de protectie

Implementam sisteme complete de protectie eficiente si moderne, asigurandu-va siguranta si confort, in exploatare.

Mentenanta preventiva

Asiguram mentenanta preventiva, pentru exploatarea optima si siguranta in exploatarea inatalatiei electrice a locuintei sau companiei dumneavoastra.

Verificari PRAM

Suntem autorizati si detinem echipamente moderne, pentru realizarea serviciilor de verificari PRAM, periodic si eliberarea de buletine de incercare PRAM.

Solutii tehnice oferite de noi

Ne adaptam in permanenta nevoilor clientilor nostri si furnizam solutii optime si performante, pentru siguranta si otimizarea consumului de energie electrica.

Solutiile tehnice oferite de catre noi, asigura standarde inalte de calitate si functionare, in conformitate cu normativul I7/2011. Realizam si livram proiecte complexe de instalatii interioare, proiecte la cheie si oferim garantie de buna executie, pentru fiecare proiect livrat. Solutiile noastre, sunt adaptate nevoilor clientilor nostri si indeplinesc cele mai exigente standarde, de calitate.

electrician Instalatii electrice si verificari pram
Infraconstruct.net - Instalatii electrice pentru constructii

Reguli utile

      Când vine vorba de instalațiile electrice, inspecțiile regulate și întreținerea sunt cruciale pentru a asigura siguranța și funcționalitatea. Iată câteva puncte cheie de luat în considerare atunci când efectuați verificări ale instalațiilor electrice: 

1. **Inspecția vizuală**: Începeți prin inspectarea vizuală a tuturor componentelor instalației electrice, inclusiv firele, prizele, comutatoarele și întrerupătoarele de circuit. Cautați orice semne de uzură, deteriorare sau supraîncălzire. 

2. **Testarea**: Utilizați echipamentul de test potrivit pentru a verifica integritatea cablajului și conexiunilor. Teste si verificari PRAM trebuiesc testate: continuitatea, rezistența la izolație, eficacitatea legării la pământ și nivelurile de tensiune. 

3. **Conformitate cu Reglementările**: Asigurați-vă că instalația electrică respectă codurile de construcție relevante și reglementările pentru a garanta respectarea standardelor de siguranță. 

4. **Identificarea Pericolelor Potenţiale**: Identificaţi orice pericole potenţiale cum ar fi fire expuse, circuite suprasolicitate sau împământare incorect realizată care ar putea duce la șocuri electrice sau incendii. 

5. **Întreţinere**: Efectuaţi sarcini periodice de întreţinere precum strângerea conexiunilor slabe, înlocuirea componentelor deteriorate şi curatarea prafului depus pe corpuri iluminante etc. 

6. **Documentare**: Păstraţi înregistrările detaliate ale tuturor verificările efectuate asupra instalatiei electrice pentru referinta viitoare si scopuri privind conformitatea. Prin verificarea regulată a instalatiilor dvs. electrice folosind aceste metode puteţi ajuta la prevenire accidentelor legate of electricitate in timp ce asigurati un mediu sigur pentu ocupanţi.